Detta är den godaste morotskaka jag har ätit! Hittills i alla fall ;)
Kaka:
2-3 morötter
150 g smör el margarin
3 ägg
2 1/2 dl socker
rivetskal av 1/2 citron el apelsin
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
Topping:
200 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron el apelsin
Så här gör du kakan:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och riv morötterna fint.
Smält matfettet.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i matfett, citronskal och mjölet blandat med bakpulver i äggsmeten och rör tille n jämn smet.
Vänd ner de rivna morötterna.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda kakan i nedra delen av ugnen ca 35 minuter.
Och så här gör du toppingen:
Rör osten smidig.
Blanda ner flor- och vaniljsocker samt citronskal och -saft.
När kakan har svalnat brer du försiktigt på ostblandningen.
Grädda
torsdag 11 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar