torsdag 11 februari 2010

Morotskaka

Detta är den godaste morotskaka jag har ätit! Hittills i alla fall ;)

Kaka:
2-3 morötter
150 g smör el margarin
3 ägg
2 1/2 dl socker
rivetskal av 1/2 citron el apelsin
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver

Topping:
200 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron el apelsin

Så här gör du kakan:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och riv morötterna fint.
Smält matfettet.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i matfett, citronskal och mjölet blandat med bakpulver i äggsmeten och rör tille n jämn smet.
Vänd ner de rivna morötterna.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda kakan i nedra delen av ugnen ca 35 minuter.

Och så här gör du toppingen:
Rör osten smidig.
Blanda ner flor- och vaniljsocker samt citronskal och -saft.

När kakan har svalnat brer du försiktigt på ostblandningen.
Grädda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar